5 tipů na dokonalé letní rande v Praze

20 července, 2024 . Uncategorized

Máte v plánu vyrazit do Prahy, nebo se vás týká trend „staycation”? Ať už se ucházíte o novou jiskru, nebo oživení dlouho hořícího ohýnku, Praha je skvělým místem pro letní rande. Inspirujte se letními tipy od Olinnu, které zaručeně rozbuší vaše srdce.

  1. Prázdniny v Praze

Vyzkoušeno: Půjčte si Vespu a objevujte. Věřte, že najdete spoustu ulic, ve kterých jste ještě nikdy nebyli! Jízda je zábavná sama o sobě, zastavit můžete téměř kdekoliv zdarma a udělat si pauzu na kávu můžete třeba každých 37 minut. Potřebujete-li ještě trochu italské inspirace, hoďte si do plátěné tašky křupavou bagetu, vychlazenou lahev Pinot Grigio (jako odměnu spolujezdci, samozřejmě)
a měkkou deku. Zamiřte na Petřín a než se rozhodnete projet zbytek Prahy, obdivujte výhled na pražské střechy z toho nejlepšího piknikového spotu, který objevíte.

2) Turistika ve vlastním městě

Pokud jste z Prahy a žonglujete s časem tak, jako většina supervýkonné populace, zkuste se alespoň na jednu noc ubytovat ve vlastním městě. Budete překvapeni, jak vás i několikahodinová dovolená osvěží na mysli.

Můžete se ubytovat třeba v našem apartmánu v Michalské ulici (na obrázku výše), který vám poskytne klid, prostor a překvapivé ticho. A protože na výletě se nevaří, ale debužíruje, doporučujeme nedaleké bistro Venue. Jejich transvesmírnou konkurenční výhodou je perfektní celodenní brunch, který vás okouzlí, ať už jste tým Mimosa a smoothie bowl, nebo tým buchtičky se šodó a pivo Matuška.

3) Grilování ve Stromovce

Tento park na Praze 7 je výjimečný. Vezměte kolo, připravte si cokoliv, co získá pobytem na grilu ještě lepší vlastnosti a namiřte si to do Stromovky. Vysoké stromy a upravená zeleň, jezírka a cestičky, ale i altánky a místa, kde se smí rozdělávat oheň. Nechte za sebou rušnou tvář hlavního města, aniž byste museli čekat na pozvání na grilovačku.

4) Na druhé straně

Pravý břeh Vltavy nabízí o něco více autentickou část Prahy. Zkuste si užít jeho perspektivu z paddleboardů, budete překvapeni, o kolik je Praha z vodní hladiny jiná, než když městem jen tak couráte či projíždíte. Pokud vám vyhládne, doporučujeme přijít na chuť Manifestu na Smíchově. Mohlo by se zdát, že repasované kontejnery tvořící kostru food zóny nejdou zrovna dohromady s romantickým večerem, ale dejte tomu šanci. Manifesto je cool koncept, kde to voní a žije. Veganská jídla, mexická kuchyně, výjimečně dobrá indická v režii restaurace V Zátiší, ale i burgery, dobrá Plzeň a pořádně ostré Margarity, které si můžete vypít na lehátku u bazénu. 

Tip pro Oldřichy Nové: Pokud se chcete opravdu stylově ubytovat, rezervujte si noc v pražské Winternitzově vile. Ikonická stavba architekta Adolfa Loosa vám zprostředkuje zážitek, na který nezapomenete.

5. Udělejte to jinak

Nastavte si budík na brzkou ranní hodinu a udělejte si procházku bez lidí. Věřte, že má město úplně jinou atmosféru. Začít můžete třeba na ještě spící Kampě a projít si Malou stranu. Jakmile zaznamenáte šramocení v jakékoliv kavárně, staňte se prvními nedočkavými zákazníky a pak si dejte kávu venku. V případě, že si toto ranní rande naplánujete na neděli, pokračovat můžete do pražské Kunsthalle na legendární nedělní art brunch. 


Jaká další místa vás baví v Praze? Dejte nám vědět!

Fotografie použita s laskavým svolením Winternitzovy vily.